Lilla Julafton med "kändistomtar" på Lekterapin på Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Efter det årliga finbesöket från Nobelmuseets Barnverksamhet och det skönsjungande Luciatåget från Adolf Fredriks Musikklasser på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i förra veckan var det åter igen dags för "Lilla Julafton" på Lekterapin då en rad kända ansikten dök upp i tomteluva för att sprida lite julstämning.

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus i samarbete med Lekterapin i Solna anordnade i måndags Lilla Julafton för 16:e året i rad tillsammans med Kristin Kaspersen. Stiftelsens eldsjäl Kristin hade tagit med en lång radda artistvänner. Inbjudna var barn och ungdomar som vårdas på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, tillsammans med deras familjer.

Årets "kändistomtar" var (förutom Kristin Kaspersen) Carola, Lina Hedlund, Andreas Lundstedt, Tess Merkel (alla från Alcazar), Martin Stenmarck med Trollkompisarna Håkan och Micke, Molly Sandén, Pernilla Wahlgren, Benjamin Wahlgren, Tilde de Paula, Anders Timell och Gry Forsell.

Artisterna bjöd på en rad julsånger, trolleri, julklappsutdening och autografskrivning. Många barn passade på att prata en stund med en känd favorit.

Lekterapeuterna passade på att framföra årets önskan:

"Deras önskan handlar om att vi alla på sjukhuset ska ta extra väl hand om våra barn nu under julhelgen. Barn på sjukhus eller hemma - alla behöver de oss vuxna för att julen ska bli till en högtid fylld av värme och omtanke.

Håll jule-stress på avstånd och kom ihåg:

Det finns bara två bestående gåvor vi kan ge våra barn.

Den ena är rötter, den andra är vingar."

En hälsning kommer också från Kristin Kaspersen:

"Jag vill hälsa till personalen här som gör ett ovärderligt arbete och som ger så mycket trygghet, och till den fantastiska Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus."

På bilden syns de kända tomtarna tillsammans med Sanna Murray Salander, Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus, samt Kristina Silfvenus och Charlotte Elf från Lekterapin.